maanantai 2. helmikuuta 2009

Jauhelihakierteet


Taikina (tai valmis lehti/voitaikina)
6dl vehnäjauhoja
150g margariinia
1tl suolaa
puoli pussia kuivahiivaa
2dl maitoa

Täyte
200-300g jauhelihaa
1 sipuli
300g paseerattua tomaattia
mustapippuria, valkopippuria, oreganoa
tomaattia tai paprikaa (1kpl)
juustoraastetta (3-4dl)

Valmista taikina. Sekoita vehnäjauhot, suola ja kuivahiiva keskenään. Nypi joukkoon margariini. Lisää kädenlämpöinen maito ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna kohota hetki.

Ruskista jauheliha ja sipulikuutiot. Lisää joukkoon paprikaa tai tomaattia silputtuna. Lisää paseerattu tomaatti ja mausteet. Anna popista hetki.

Jaa taikina 5-6 osaan. Kauli suorakulman muotoisiksi pitkiksi levyiksi. Levitä jauhelihaseosta ja runsaasti juustoraastetta jokaiselle levylle. Kääri levyt rullalle ja leikkaa rullista ohuita paloja.

Paista uunissa 225asteessa noin 15minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti