maanantai 9. helmikuuta 2009

Täytetyt paprikat

3 paprikaa
200g jauhelihaa
1 sipulin
2dl riisiä
1 lihaliemikuutio
1pss hernemaissipaprika -sekoitusta
1tlk tomaattimurskaa tai vajaa purkki (5dl) paseerattua tomaattia
chilikastiketta
mustapippuria, valkopippuria, chiliä...
oliiveja
fetajuustoa
juustoa


Keitä riisit lihaliemessä. Kuullota sipulit ja ruskista jauheliha, lisää joukkoon he-ma-pa-sekoitus, tomaattimurska sekä chilikastike. Anna muhia hetki. Kun riisit ovat pehmeitä, lisää ne jauhelihaseoksen joukkoon ja sekoita risotoksi.

Leikkaa paprikat halki pitkittäin, poista siemenkodat ja huuhtele. Laita paprikat uunivuokaan ja vuoan pohjalle hieman vettä. Täytä paprikat risotolla, oliiveilla ja fetajuustolla. Laita uuniin 225asteeseen noin 10 minuutiksi. Lisää sen jälkeen juusto ja laita uuniin vielä 10 minuutiksi.


Risotto riittää ainakin 4-5 paprikaan, mutta loput voi syödä ihan sellaisenaankin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti